Om ReMida

OM REMIDA

REMIDA I HELE VERDEN


 

ReMida-konceptet udspringer fra Reggio Emilia i Italien, hvor Remida-pædagogikken opstod efter 2. verdenskrig, da der var knaphed i forhold til at skaffe materialer til brug i undervisning i skolerne.

Den verdenskendte pædagogiske filosofi bygger på Loris Malaguzzis digt om børns 100 sprog,  


Konceptet bredte sig internationalt og der opstod centre i Napoli, Casal Grande, Lecco, Torino i Italien og Perth i Australien.


Det første ReMida center blev oprettet i Randers i 2004. 

Remida Center Odense blev stiftet i 2005.

Reggio Emilia, Italien

Det hele startede i efterkrigsitalien i regionen Reggio Emilia. Gennem årtier har delegationer fra hele verden besøgt Reggio Emilia for at høre om den specielle pædagogik. I byen Regio Emilia ses også Malaguchi-centret, som er et stort viden- og oplevelsescenter der formidler tankegangen. Og selvfølgelig har Reggio Emilia også et ReMida Center, hvorfra overskudsmaterialerne kan afhentes for at komme ud i institutionerne og stimulere alle børnenes 100 sprog. 

5 ReMida-centre i Danmark:


ReMida Randers.


ReMida Hedensted


ReMida Hirtshals


ReMida Jelling


ReMida Odense

Det Danske
Reggio Emilia-netværk

Det Danske Reggio Emilia Netværk

har til formål at hjælpe med at udbrede filosofien bag den pædagogiske tænkning, som danner grundlag for det daglige arbejde i daginstitutionerne i Reggio Emilia, Italien. Her ser man børn som personer med mange ressourcer og kompetencer, og dokumentation bruges aktivt til at blive klogere på, hvad børn kan. 

KONG MIDAS

ReMidas navn kommer fra sagnet om den græske gud, Kong Midas. Alt, hvad han rørte ved, blev til guld. På samme måde bliver alt, hvad børnene rører ved, også til guld. De tilsyneladende værdiløse ting bliver omformet til smukke, kreative, fantasifulde og kunstneriske værker og brugsting. 

Overskudsmaterialernes muligheder

 

ReMida-centret modtager overskudsmaterialer fra lokale virksomheder. Det kan være overskudsproduktion, fejlproduktion, eller et restprodukt. Det kan også være skotøjsæsker fra en skotøjsbutik, dimser fra forsendelser, computerdele og meget mere. Materialerne lagres i ReMida Center Odense, og de besøgende kan med deres kreativitet og fantasi give tingene nyt liv.

"BØRN HAR 100 SPROG" MEN BERØVES DE 99"

Sådan skrev Loris Malaguzzi i et digt, som blev inspiration til den italienske pædagogiske filosofi, som ReMida-centrene bygger på. 

ET KULTURELT BÆREDYGTIGHEDS-
PROJEKT MED PÆDAGOGISK KREATIVITET


ReMida er et kulturelt projekt, som står for en optimistisk og proaktiv måde at forholde sig til miljøet ved at give værdi til kasserede materialer, fejlproduktioner og andre ting, der kan synes værdiløse.


I processen med arbejdet med ReMida-materialet fostres nye muligheder for kommunikation og kreativitet, og dermed opstår der respekt for materialerne, for miljøet og for medmennesker.